Głos – Autoprezentacja – Pewność siebie

Głos - Autoprezentacja - Pewność siebie

Cykl 8 warsztatów dla dobrej autoprezentacji, START: 14 sierpnia

mountaineer-2100050_960_720

Zapraszamy na dwumiesięczną podróż do celu skutecznej autoprezentacji. Podczas zajęć będziemy uczyć się jak prezentować siebie i swoją działalność w zgodzie ze sobą, z dumą i godnością. Będziemy ćwiczyć mówienie wyraźne, klarowne i piękne. Poszukamy odpowiedzi na pytanie czy osoby nieśmiałe mogą odnaleźć się w wystąpieniach publicznych. Znajdziemy odpowiedź na zagwozdkę jak być równocześnie sobą, a zarazem stawać się „gwiazdą sceny” na swoje 5 minut!

Zaletą zajęć jest ich PRAKTYCZNOŚĆ – będziemy wykonywać ćwiczenia przynoszące poprawę w emisji głosu, postawie i autoprezentacji. Każda z osób uczestniczących co najmniej 4 razy w trakcie cyklu przećwiczy swoje wystąpienie, na każdych zajęciach będziemy szlifować jego elementy.

Drugą zaletą zajęć jest ich CYKLICZNOŚĆ – rozciągnięcie kursu na 8 tygodni pozwoli obserwować swoje postępy z zajęć na zajęcia oraz korzystać z pomocy innych osób należących do grupy, a mających ten sam cel. Będziemy uczyć się od siebie nawzajem i wspierać, co przyspieszy proces doskonalenia umiejętności i pozwoli w określonym czasie zrobić duże postępy w mówieniu.

TEMATYKA SPOTKAŃ

1. Wyraźny głos, dobra postawa
  2. Mówię do kogoś! – Kontakt wzrokowy – nawiązanie przymierza z publicznością
  3. Jak się przedstawiać, żeby było to ciekawe
  4. Jak mówić o swojej działalności/działalności swojej firmy
  5. Charyzma – co to takiego?
  6. Trema i sposoby jej przezwyciężania
  7. Oddech – mój sprzymierzeniec w trakcie wystąpień
  8. Autentyczne prezentowanie siebie

Termin: Poniedziałki, godz. 18:30-20. 8 warsztatów, START: 14 sierpnia 2017