GŁOS-POSTAWA-AUTOPREZENTACJA Konsultacje indywidualne

Dorota.czerwona.mGŁOS-POSTAWA-AUTOPREZENTACJA

Indywidualne konsultacje w obszarze pracy z głosem, postawą, wizerunkiem, przemawianiem publicznym

Cel pracy indywidualnej wyznaczasz sam/ sama! Ja jestem po to, żeby Ci pomóc - moją wiedzą, intuicją, doświadczeniem, obserwacjami, doborem odpowiednich metod, zaangażowaniem i profesjonalizmem.

Może być to przygotowanie do konkretnego wystąpienia publicznego, może być to bardziej ogólny rozwój.

Metody i etapy pracy:

• Dużo uwagi w pracy poświęcamy Twojemu ciału - postawie, rozluźnieniu, świadomemu postrzeganiu reakcji Twojego ciała, odblokowaniu swobodnego przepływu energii w ciele oraz oczywiście organowi głosu - jego poznaniu i higienie. Za pomocą prostych ćwiczeń fizycznych pracujemy nad udrożnieniem kanału dźwiękowego.
  • Kolejna rzecz to Twój oddech - poznamy wspólnie jak oddychasz i czego o oddechu możesz się jeszcze dowiedzieć i nauczyć. Będziemy poszerzać Twój oddech i jego możliwości, a poprzez to uzyskiwać zupełnie nową jakość brzmienia dźwięku.
  • Będziemy rozpoznawać i poszerzać spektrum dźwięków i rejestrów Twojego głosu. Dowiesz się przy tej okazji o rezonatorach.
  • Ćwiczenia aparatu mowy posłużą nam do tego, żebyś w mówienie lub śpiewanie wkładał/ wkładała tylko i aż tyle wysiłku ile jest do tego potrzebne, a także poprawią Twoją dykcję i artykulację.
  • W fazie zaawansowanej naszej wspólnej pracy poznasz również sposoby wyzwalania emocji poprzez głos, a także znajdowania w głosie prawdziwej przyjemności.
  • Przez cały czas naszej wspólnej pracy, pracujemy również nad Twoją odwagą, pewnością siebie, tym, jak przedstawiasz siebie innym oraz jak oddziałujesz na ludzi.
  • Coaching zawiera również pracę z kamerą, elementy ćwiczeń z asertywności, jasnego formułowania wypowiedzi, ćwiczenia z zakresu komunikacji z sobą samą/ samym i z innymi.

Zapraszam!

Osoba prowadząca: Dorota Szymonik – trenerka, coach, psychoterapeutka w trakcie szkolenia gestalt. Ukończyła Filozofię na Uniwersytecie Warszawskim, Muzykologię na Uniwersytecie Wrocławskim oraz Szkołę Wokalną im. J. Wasowskiego w Warszawie. W latach 2011-12, członkini klubu mówców i liderów Toastmasters Liders. Jednoczesna działalność artystyczna (muzyka, teatr) oraz edukacyjna filozoficzno-etyczna pozwoliły jej wykształcić własny styl pracy nad wystąpieniem publicznym oparty zarówno na klasycznych i współczesnych zasadach retoryki i komunikacji jak i na zjawisku performansu. Wierzy, że każdy człowiek, zdobywszy odpowiednie narzędzia może być przekonującym mówcą.

REKOMENDACJA KLIENTA:

"Miałem ogromną przyjemność korzystać z wiedzy i doświadczenia Doroty Szymonik gdy rozpocząłem świadome poszukiwania sposobów poprawy kondycji mojego głosu.

Dorota ma ogromne kompetencje i talent do pracy z wymagającymi klientami. Potrafi dobrać ćwiczenia i poprowadzić proces rehabilitacji w taki sposób, że uruchamia potencjał klienta, pozwala mu poradzić sobie ze nieefektywnymi nawykami i nagromadzonymi w ciele i psychice skutkami długotrwałego stresu.

Gorąco polecam."

Grzegorz Turniak, mówca