Ludzie

Założyłyśmy Fundację Wspierania Rozwoju Osobistego LUSTRA, aby promować taki styl życia, gdzie rozwój i dobre relacje zarówno z innymi jak i z samym/samą sobą są naprawdę ważne i stanowią klucz do wzajemnego zrozumienia i spełnienia.

ZAŁOŻYCIELKI:

wioletta kastrauWioletta Kastrau – prezes zarządu Fundacji LUSTRA – przez wiele lat związana z biznesem, ale z przyjemnością dała się porwać pracy projektowej w organizacjach pozarządowych. Wie, jak ważne jest spełnienie w życiu osobistym i zawodowym. Cieszy się nawet na najmniejszy objaw radości kogoś, komu udało się pomóc.

dorota(1)Dorota Szymonik – trenerka, członkini zarządu Fundacji LUSTRA – wierzy, że świat może stać się lepszy, jeśli ludzie będą pracować zarówno nad sobą jak i nad relacjami z bliskimi. Jej działania zmierzają do budowania w ludziach świadomości kim są i poczucia radości życia. Pracuje z głosem, emocjami, przekonaniami, oraz… dzieckiem wewnętrznym, sama lubi śpiewać i tańczyć. Jest filozofką i feministką. Kobietą z natury i zamiłowania. Więcej na: www.dorotaszymonik.pl

TRENERKI i TRENERZY:

anetaAneta Łastik - uznana piosenkarka, znakomity pedagog oraz autorka dwóch zaskakujących książek „Poznaj swój głos… twoje najważniejsze narzędzie pracy” oraz „Wewnętrzne dziecko”, w których przedstawia swoją autorską metodę pracy z głosem poprzez dialog z wewnętrznym dzieckiem. Znana jest w wielu krajach z niepowtarzalnych interpretacji ballad Bułata Okudżawy, a także innych twórców rosyjskich. Jest propagatorką zdrowego, ekologicznego odżywiania, a zwłaszcza diety anty-rakowej. Od ponad 30lat mieszka i uczy w Paryżu. Więcej na: www.anetalastik.eu

elaElżbieta Kluska – Psycholog, doktorantka na Interdyscyplinarnych Studiach Doktoranckich w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej w Warszawie. Certyfikowany Trener Biznesu. Coach ze specjalizacją coaching kryzysowy. Prowadzi zajęcia dydaktyczne na SWPS oraz liczne warsztaty, szkolenia i seminaria. Pomaga ludziom w skutecznym i trwałym wprowadzeniu pożądanych zmian w życiu osobistym i zawodowym. Wykorzystuje do tego narzędzia: Model Biznesowy Ty i Model Osobistej Zmiany oraz wiedzę z Psychologii Zmiany. Więcej na: www.elzbietakluska.pl

WOLONTARIUSZE i WOLONTARIUSZKI:

agnieszkaAgnieszka Ryba – wolontariuszka. Studentka Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, entuzjastka świata marketingu i reklamy. Publikując na stronie FB Fundacji łączy pasję copywritingu z zainteresowaniem rozwojem osobistym. Preferuje aktywny sposób spędzania wolnego czasu podróżując, uprawiając sporty i spotykając się ze znajomymi. Pełna energii optymistka, ciekawa świata i otwarta na ludzi.

Damian Witkowski – grafik.

Katarzyna Ciosek – psycholog, psychodietetyk z ogromną wiedzą z zakresu psychologii i żywienia. Dzięki wieloletniemu przygotowaniu psychologicznemu oferuje ludziom pomoc w zakresie zmiany nawyków żywieniowych oraz wsparcie w procesie tej zmiany.