Głos – postawa – autoprezentacja

Indywidualne zajęcia dopasowane do Twoich potrzeb, na których poznasz i rozwiniesz swój głos i sposób prezentacji siebie. Zajęcia pomogą Ci stać się bardziej pewnym/-ą siebie w kontakcie z ludźmi, odprężyć się, rozwinąć swoje relacje – zarówno biznesowe jak i prywatne.

Metody i etapy pracy:

• Praca z postawą: dużo uwagi w pracy poświęcam Twojemu ciału - postawie, rozluźnieniu, świadomemu postrzeganiu reakcji Twojego ciała, oraz oczywiście organowi głosu - jego poznaniu i higienie. Za pomocą prostych ćwiczeń fizycznych pracujemy nad udrożnieniem kanału dźwiękowego.

• Oddech – dowiesz się jak oddychasz i czego jeszcze potrzebujesz się nauczyć. Będziemy poszerzać Twój oddech i jego możliwości, a poprzez to uzyskiwać zupełnie nową jakość brzmienia dźwięku.

• Poszerzaniespektrum dźwięków i rejestrów Twojego głosu. Dowiesz się przy tej okazji o rezonatorach, rozwiniesz swój głos w kierunku wysokich i niskich dźwięków.

• Ćwiczenia aparatumowy posłużą do tego, żebyś w mówienie lub śpiewanie wkładał/-a tylko i aż tyle wysiłku ile jest do tego potrzebne, a także poprawią Twoją dykcję i artykulację.

• Emocje: W fazie zaawansowanej naszej wspólnej pracy poznasz również sposoby wyzwalania emocji poprzez głos, a także znajdowania w głosie prawdziwej przyjemności.

• Autoprezentacja: Przez cały czas naszej wspólnej pracy, pracujemy również nad Twoją pewnością siebie, tym, jak przedstawiasz siebie innym oraz jak oddziałujesz na ludzi.

• Coaching zawiera również pracę z kamerą, elementy ćwiczeń z asertywności, jasnego formułowania wypowiedzi, ćwiczenia z zakresu komunikacji z sobą samą/ samym i z innymi.

Czas trwania: 1,5 godziny

Koszt: 170zł przy zajęciach cyklicznych, 250 przy jednorazowej konsultacji

Prowadząca: Dorota Szymonik - muzykolożka, trenerka, coach. Specjalistka w zakresie komunikacji. Ukończyła Filozofię na Uniwersytecie Warszawskim, Muzykologię na Uniwersytecie Wrocławskim, Szkołę Wokalną im. J. Wasowskiego w Warszawie oraz podstawowy kurs pracy z głosem metodą Kristin Linklater. Fascynuje ją głos ludzki, zgłębia performatykę głosu. Każdy głos, jak każdy człowiek to zupełnie inna historia - poznawanie tych historii i pomoc w jej dalszym kształtowaniu jest jej zawodową pasją! Więcej informacji na:  www.dorotaszymonik.pl