Rozmawiam o seksualności – warsztaty dla kobiet 4 lipca 2015

Emancypacyjny warsztat dla kobiet, poświęcony refleksji i rozmowie o kobiecej seksualności. Czy można "o tym" rozmawiać? Można! Jak? Przyjdź i odkryj sama. Porozmawiaj w życzliwym gronie kobiet o ważnych dla Ciebie tematach. Dopóki nie rozmawiamy, nie ubieramy w słowa - nie uświadamiamy sobie i same nie wiemy, co myślimy. Tematy omówione przestają nas "straszyć". Wiele z nas odkrywa, że tak trudne zadanie, jak rozmowa o seksie i seksualności, jest w zasadzie łatwe i że one to potrafią, tylko dotąd o tym nie wiedziały. Chcesz dołączyć do tego grona? :)

Jeśli:

• chcesz otwarcie porozmawiać o seksie i seksualności, ale nie masz z kim albo uważasz, że to temat rzeka i warto poszerzać krąg osób, z którymi chcesz o tym rozmawiać,
  • do tej pory traktowałaś seksualność po macoszemu, ale teraz chcesz jej poświęcić trochę uwagi,
  • nie czujesz się całkiem pewnie ze swoją seksualnością,
  • kochasz siebie jako kobietę seksualną, ale nie masz z kim podzielić się swoją radością,
  • przebywasz w towarzystwie, które mogłoby opacznie zinterpretować wszelkie próby porozmawiania o „tych sprawach”,
  • chcesz przełamać zaszczepione Ci szkodliwe schematy dotyczące seksualności,
  • lub po prostu masz ochotę na dzień w intrygującym kobiecym towarzystwie

To ten warsztat jest dla Ciebie. :)

Data: 4 lipca 2015, godz. 10-17, z przerwą obiadową
Koszt uczestnictwa: 160 zł za osobę
Ilość miejsc: ograniczona, do 12 osób w grupie
Zgłoszenia: fundacja@fundacjalustra.pl, Tel. 504-106-813
Osoba prowadząca: Voca Ilnicka, redaktorka portalu seksualnosc-kobiet.pl

Voca Ilnicka – redaktorka portalu seksualnosc-kobiet.pl, trenerka i edukatorka w dziedzinie seksualnoścVocai. O seksualności uczy się na kursach, warsztatach, z książek i filmów, a najwięcej – z życia, które najlepiej weryfikuje wszystkie teorie. Stwarza otwartą i bezpieczną przestrzeń dla kobiet, w której każda może się wypowiedzieć.  Nie seksuolożka, nie psycholożka, ale seksualna kobieta. Od lat zaangażowana w kwestie seksualności, płci, kobiecości; ostatnio widziana na warsztatach m.in. u Andrew Barnesa, Natalii Miłuńskiej, Karo Aquabal, Izy Cisek,  Eugenii Herzyk, Deborah Sundal, Agaty Loewe, Patti Britton, Roberta Dunlapa oraz w Wysokich Obcasach, TVP1 i na wrocławskich ulicach. Więcej na: www.seksualnosc-kobiet.pl

Opinie o warsztacie:

Najchętniej napisałabym, że udział w warsztacie odmienił moje życie, ale nie chcąc zbyt dramatyzować, powiem tylko, że bardzo dużo dało mi to spotkanie, choć początkowo kierowała mną wyłącznie ciekawość "jak to może wyglądać", bo z mówieniem o seksualności jako takiej nie miałam i nie mam problemu. Jeżeli któraś z Was ma jeszcze obawy i wciąż zastanawia się czy powinna wziąć w tym udział, odpowiadam: TAK! To ogromna szansa na spotkanie z kobietami, takimi, jak Ty, przegadanie wielu wątpliwości, a przede wszystkim na poznanie siebie, i na chwilę refleksji. Dziewczyny i Kobiety - bardzo polecam!
- Nat Gru

Jeśli którakolwiek z Was waha się nad wzięciem udziału w warsztatach, to chcę rozwiać wszelkie wątpliwości. Warsztaty były dla mnie niesamowitym przeżyciem. Po raz pierwszy miałam okazję zastanowić się, czym jest dla mnie kobiecość i seksualność, a to wszystko w fantastycznej, inspirującej atmosferze. Odkryłam, że tak naprawdę nie mam się czego bać lub wstydzić, a otwarta rozmowa o seksie jest oczyszczająca i pozwala otworzyć się na nowe doświadczenia. Warsztaty zostawiły duży niedosyt i gdybym mogła wziąć w nich udział jeszcze raz, nie wahałabym się ani sekundy.
- Magda

Warsztaty pozwalają się oswoić z otwartym mówieniem o swojej seksualności - bez eufemizmów, domyślania się itd. Pozwalają umieścić waginę w centrum kobiecości jako jej źródło - zrywają z taką optyką, w której wagina to coś wstydliwego i zdemonizowanego jednocześnie. Obalają stereotypy seksualne (że np. masturbacja umniejsza satysfakcję z seksu z drugą osobą) i pozwalają analitycznie spojrzeć na patriarchalną kulturę, w której ciało kobiety należy do mężczyzny a nie do niej samej. Polecam!
- Ewa

Tematów do rozmowy jest mnóstwo, tylko trzeba mieć z kim o nich rozmawiać :) Warsztaty, które prowadzi Voca na których byłam dały mi świetną okazję, żebym mogła takie osoby znaleźć i w atmosferze zaufania i otwartości - sobie o seksie porozmawiać. Polecam wszystkim, którzy chcą się wyluzować w tematyce seksu, którzy chcą się podzielić swoimi problemami z życzliwymi ludźmi i którzy chcą po prostu miło i sensownie spędzić jeden dzień w towarzystwie samych kobiet :)))
-Maja