Zostań mówcą! uwolnij się od stresu przed występieniami!

Warsztat retoryki i autoprezentacji

1-2 kwietnia  2017

Celem szkolenia jest zwiększenie efektywności w wystąpieniach publicznych, przekazanie wiedzy na temat klasycznych elementów tworzących mowę, zasad jej konstruowania oraz podstawowych praw rządzących argumentowaniem. Skupimy się także nad tym, czym jest spektakl wygłaszania mowy i jakie warunki muszą być spełnione do tego, aby mowa osiągnęła swój cel - została wysłuchana oraz trafiła do serc i umysłów słuchaczy.

Czy wiesz, że pierwsze wrażenie robi się tylko raz?

Na tym warsztacie nauczysz się dobrze prezentować siebie, tak, żeby Twoi słuchacze wierzyli Ci i chcieli Cię słuchać. Zaciekawisz sobą, nauczysz się robić dobre wrażenie!

Gwarantujemy, że każda osoba po przebyciu warsztatu będzie potrafiła stworzyć
i na poczekaniu wygłosić krótką mowę na dowolny temat!!!

Dorota.czerwona.mWarsztat prowadzi  – Dorota Szymonik – specjalistka  w zakresie komunikacji i wizerunku, trenerka, coach, filozofka. Prowadzi terapię opartą na pracy z głosem.

Ukończyła Wydział Filozofii na Uniwersytecie Warszawskim, Muzykologię na Uniwersytecie Wrocławskim oraz Szkołę Wokalną im. J. Wasowskiego w Warszawie. Prowadzi warsztaty z zakresu komunikacji, pracy z głosem i ciałem, asertywności wystąpień publicznych i inne. Więcej informacji na stronie www.dorotaszymonik.pl

Ten warsztat jest dla Ciebie jeśli chcesz:

- przełamać barierę przed publicznym prezentowaniem siebie zawodowo i prywatnie

- opanować stres związany z mówieniem o sobie

- zaprezentować się innym, przeanalizować i dopracować swoje oddziaływanie w grupie

- uzyskasz informację zwrotną na swój temat

- nauczyć się korzystnie przedstawiać swoje umiejętności i budować dobre wrażenie

- zdobyć umiejętność pokazywania swoich kompetencji i mocnych stron

- otrzymasz dodatkowo materiały szkoleniowe z płytą DVD zawierającą wystąpienia zaprezentowane podczas warsztatów

Podczas warsztatu:

- dowiesz się jak mówić o sobie, żeby zainteresować innych

- poznasz sposoby jak opanować stres związany z koniecznością zaprezentowania siebie

- przećwiczysz praktycznie - głos, postawę, gesty w autoprezentacji

- zaprezentujesz się przed kamerą i publicznością

- przeanalizujesz zebrane informacje i zastanowimy się nad czym jeszcze trzeba popracować

Organizator: Fundacja Wspierania Rozwoju Osobistego „LUSTRA”, www.fundacjalustra.pl

Termin: 1-2 kwietnia 2017

Czas: od 10 do 17 z przerwą obiadową

Miejsce: Warszawa, CUD GROCHÓW, Osowska 84a

Cena: 370 zł

Zapisy: fundacja@fundacjalustra.pl, Tel. 504-106-813

Opinie osób uczestniczących w poprzednich edycjach warsztatów:

"Pewność siebie" to dzisiaj jeden z podstawowych (oprócz wrodzonych talentów) warunków do sukcesu (cokolwiek to znaczy). ?Efektywność mowy i skuteczna prezentacja to umiejętności, które można rozwijać. Warsztaty prowadzone przez Dorotę Szymonik otwierają drzwi do pozyskiwania i doskonalenia tych umiejętności.
Katarzyna, 54 lata

Bardzo polecam zajęcia prowadzone przez Dorotę Szymonik. Jest bardzo zaangażowana w to, co robi. Robi to z pasją, zainteresowaniem i dużą wiedzą na temat głosu, mowy ciała i prowadzenia wystąpień. Indywidualne podejście do uczestniczek warsztatu. Pomoc prowadzącej w przełamaniu lodów - bardzo skuteczna. Uczestniczyłam w warsztacie drugi raz (I i II poziom). Mam ochotę na kolejne warsztaty.
Ewa, 35 lat

Szalenie miłe doświadczenie ze względu na atmosferę pracy, kompetencje osoby prowadzącej i ogrom informacji, które można podczas warsztatu uzyskać.
Ewa, 46 lat.

Warsztat niezwykle merytoryczny i dobrze prowadzony. Opinie i dogłębna analiza prowadzącej są cenne oraz trafne i dają poczucie, że jest się pod dobrą opieką w czasie warsztatu. Cieszę się, że uczestniczyłam w tym warsztacie. Miałam możliwość przetrenowania umiejętności, których nauczyłam się na warsztacie. Dorota w ciekawy sposób prowadzi warsztaty i widać, że ma doświadczenie.
Klaudia, 28 lat.

Dla mnie to bardzo sympatyczny początek długiej pracy nad sobą, która mnie czeka. Dorota jest osobą otwartą i ciepłą, co daje poczucie bezpieczeństwa i zachęca do odwagi w pracy nad sobą.
Sara, 24 lata.

Dorota jest osobą ciepłą, otwartą, wprowadzającą dość szybko w temat i zagadnienie warsztatu. Jasno formułuje polecenia, zachęca do wystąpień i ma dobre podejście do osób typu "nieśmiałków".
Donny.

Bardzo dobry warsztat pozwalający na poznanie wielu aspektów dotyczących retoryki. Duża ilość zajęć praktycznych wraz z udzielaniem informacji zwrotnych pozwala na polepszenie, podniesienie kompetencji retoryki. Wspaniała prowadząca dla której warto przyjść na każde szkolenie.
Magda, 45 lat.

Warsztat może być pierwszym krokiem do rozpoczęcie swojej pracy nad wystąpieniami. Stworzenie bezpiecznej, przyjaznej atmosfery współpracy pozwala na przełamanie obaw przed wyrażaniem opinii no forum oraz przed wystąpieniami. Zachętą do udziału w warsztacie jest również atrakcyjna cena i materiały dydaktyczne.
Jasmina, 42 lata.

Warsztat dobrze przygotowany i rozwijający. Możliwość praktycznego przećwiczenia swoich umiejętności przemawiania oraz możliwość uzyskania informacji zwrotnej ? bezcenna. Prowadząca potrafi nawiązać świetny kontakt z grupą i zapewnić przyjazną atmosferę sprzyjającą pracy i rozwojowi.
Joanna, 45 lat.